Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r47362diri/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: Parameter 2 to _filter_fw_ext_sidebars_title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home2/r47362diri/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
DDS-Preturi – Dirigentie de santier

PRETURI

În Registrul diriginţilor de şantier autorizaţi de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) sunt înscrişi 26.628 de diriginţi de şantier.

Dirigintele de şantier este autorizat de ISC să desfăşoare activitatea de dirigenţie de şantier şi este angajat de către investitor/beneficiar, cu obligaţii privind asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii, pe tot parcursul acestora.

Conform Legii 177/2015 care modifică şi completează Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, toate persoanele care vor să-şi construiască locuinţe, inclusiv in zonele rurale, trebuie să angajeze un diriginte de şantier autorizat, a cărui principală responsabilitate e sa verifice calitatea lucrărilor.

Serviciile de dirigenţie de şantier se tarifează în funcţie de mai multe criterii, însă cele mai importante sunt:

distanţa până la locaţie, frecvenţa şi numărul de vizite în şantier, complexitatea şi tipul proiectului (casă, bloc sau hală).

„Dacă proiectul este complex, frecvenţa vizitelor pe şantier e mai mare.

Preţul mediu care se practica pentru serviciile de dirigenţie de şantier la o casă este de 300-500 de euro + TVA pe lună, pentru Bucureşti şi zonele limitrofe, cu două vizite pe şantier pe săptămână, şi poate ajunge şi la 1.000 de euro pe lună + TVA în cazul blocurilor, halelor sau altor tipuri de construcţii complexe.

In cazul in care beneficiarii au pretenţia ca dirigintele de santier să vina zilnic pe şantier, vorbim de o dirigenţie extinsă către project management, fapt care se reflecta în costurile serviciilor prestate.

Valoarea investiţiei, durata şi complexitatea ei sunt alţi factori în funcţie de care sunt calculate preţurile serviciilor de dirigenţie de şantier.

Pentru o casă P+1, preţurile pornesc de la 150 – 250 euro/lună. Pentru proiecte complexe, preţurile pornesc de la 0,9-1,5% din valoarea investitiei şi pot ajunge şi până la 3%”.

De asemenea, în costurile cu diriginţii de şantier mai sunt incluse şi maşina, articolele de papetărie, diurna etc.

Printre factorii care mai influenţează direct costurile cu dirigintele de şantier trebuie mentionaţi suprafaţa clădirii, utilităţile existente şi durata.„Legea obligă angajarea unui diriginte de şantier şi declararea acestuia.

La serviciile noastre apelează atât firme, dezvoltatori, cât şi persoane fizice.

Se consideră că un preţ corect pentru ca un diriginte de şantier să desfăşoare activitatea de dirigenţie în condiţii normale şi legale ar avea valori cuprinse între 1.500-2.000 lei pe lună pentru o lucrare de complexitate medie/domeniu de activitate (construcţie de aproximativ 200 mp), în raza de acţiune a dirigintelui.

Oferta este evident direct influenţată de factorii pe care i-am enumerat deja.